Paylaş

TOKİ Pakistan'da Sosyal Afet Konutları YapıyorBaşbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Pakistan’da en büyük yurtdışı projesine başlıyor. Geçen yıl yaşanan sel felaketi sebebiyle büyük zarar gören Pakistan‘da 4.620 konut ve 37 sosyal tesisten oluşan ilk etap çalışmaların ihalesi Siyah Kalem Mühendislik İnşaat tarafından kazanıldı. Siyah Kalem Mühendislik İnşaat firmasına yer tesliminin bugün yapılması planlanıyor.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre ihaleyi kazanan Siyah Kalem Mühendislik İnşaat şirketine yer tesliminin yapılacağı bildirilirken, projenin ön görülen tamamlanma süresi 700 gün olarak belirlendi. Siyah Kalem Mühendislik İnşaat daha evvel TOKİ’nin Pakistan’ın Keşmir eyaletinde yaptırdığı hastane, belediye binası ve sosyal tesislerinin ihalesini de kazanarak işleri tamamlamıştı.

Pakistan’da yaşanan sel felaketi sonrasında uygulanması planlanan proje kapsamında toplam 331.250 metrekare inşaat alanında 4.620 adet konut, 12 ticaret merkezi, 6 cami, 6 sosyal tesis, 2 sağlık ocağı, 8 okul ve 3 spor tesisi yapılacak.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız